Badania

BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

Zgodnie z definicją Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), bezpieczeństwo żywności to obszar działań, których celem jest zapewnienie konsumentom ochrony przed ryzykiem zatrucia żywności i chorobami przenoszonymi drogą pokarmową

Polskie prawo definiuje bezpieczeństwo żywności jako ogół warunków, które muszą być spełnione, dotyczących w szczególności:

      • stosowanych substancji dodatkowych i aromatów,
      • poziomów substancji zanieczyszczających,
      • pozostałości pestycydów,
      • warunków napromieniowania żywności,
      • cech organoleptycznych,
      • wszelkich działań, które muszą być podejmowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu żywnością.

Wszystkie warunki wypełnianie są w celu zapewnienia ochrony zdrowia i życia człowieka.

Firma Foodsector mając na uwadze bezpieczeństwo żywności oferuje szeroki wachlarz badań, z wykorzystaniem:

      • pracowni chemicznej,
      • pracowni mikrobiologicznej,
      • pracowni analizy sensorycznej.

W ramach naszych usług badań gwarantujemy Państwu:

      • pobór próbek
      • odbiór próbek
      • szybki termin realizacji badań,
      • konkurencyjne ceny,
      • akredytację badań.

 

 

Badania przechowalnicze żywności

Badania molekularne żywności

Badania utrzymania standardu jakości

Badania żywności

Usługi dodatkowe

Badania marketingowe

Badania opakowań i produktów non food

Badania pasz