Badania
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
Zgodnie z definicją Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), bezpieczeństwo żywności to obszar działań, których celem jest zapewnienie konsumentom ochrony przed ryzykiem zatrucia żywności i chorobami przenoszonymi drogą pokarmową
Polskie prawo definiuje bezpieczeństwo żywności jako ogół warunków, które muszą być spełnione, dotyczących w szczególności:
-
-
- stosowanych substancji dodatkowych i aromatów,
- poziomów substancji zanieczyszczających,
- pozostałości pestycydów,
- warunków napromieniowania żywności,
- cech organoleptycznych,
- wszelkich działań, które muszą być podejmowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu żywnością.
-
Wszystkie warunki wypełnianie są w celu zapewnienia ochrony zdrowia i życia człowieka.
Firma Foodsector mając na uwadze bezpieczeństwo żywności oferuje szeroki wachlarz badań, z wykorzystaniem:
-
-
- pracowni chemicznej,
- pracowni mikrobiologicznej,
- pracowni analizy sensorycznej.
-
W ramach naszych usług badań gwarantujemy Państwu:
-
-
- pobór próbek
- odbiór próbek
- szybki termin realizacji badań,
- konkurencyjne ceny,
- akredytację badań.
-