FoodSector oferuje Państwu weryfikację etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawnymi.
Na Państwa zlecenie wykonamy:
Firma FoodSector oferuje Państwu pobór próbek przez wykwalifikowane osoby. Są oni wyposażeni w niezbędny sprzęt, służący do poboru określonych prób do badań. Próbki przewożone są samochodach wyposażonych w lodówkę do przewozu próbek, gdzie utrzymywane są odpowiednie dla danej próbki warunki. Posiadamy możliwość przewozu próbek w temperaturach od -20 ⁰C do + 5⁰C.
W trakcie trwania transportu dokonywane są pomiary temperatury przechowywania próbek i ich rejestrowanie. Raport z kontroli temperatury zostaje udostępniony klientowi w postaci wykresów.
Oferujemy Państwu opracowanie instrukcji dopasowanych do procesów technologicznych, m. in.:
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) – Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli – to system zarządzania, który pozwala na zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Oparty jest przede wszystkim na zapobieganiu zagrożeniom, które mogą wystąpić w każdym etapie produkcji żywności.
System HACCP jest obowiązkowy i znajduje zastosowanie we wszystkich segmentach przemysłu spożywczego: uprawa, zbiór, przetwarzanie, produkcję, dystrybucję i dostarczenie żywności do finalnego konsumenta.
Podstawą prawną dla opracowania dokumentacji jest:
Firma FoodSector oferuje Państwu opracowanie dokumentacji HACCP niezbędnej do funkcjonowania firm produkujących żywność, restauracji, punktów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni, kawiarni, barów, sklepów, hurtowni oraz producentów pasz.