Produkty spożywcze

Receptury są ważnym elementem zakładu produkującego żywność. Stanowią one klucz dla zachowania powtarzalności produktu zarówno pod względem jego cech organoleptycznych jak i jakości oraz bezpieczeństwa. Stosowanie się do receptur pozwala produkować żywność zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawnymi.

Oferta FoodSector

Opracujemy dla Państwa:

a) Receptury:

  • dla przemysłu owocowo-warzywnego (dżemy, marmolady, powidła, kiszonki, marynaty, koncentraty itp.),
  • dla przemysłu cukierniczego ( receptury ciast, ciastek, słodyczy, koncentraty deserów),
  • dla przemysłu piekarniczego ( receptury chlebów, bułek, słonych przekąsek),
  • dla przemysłu węglowodanowego (syropy skrobiowe, hydrolizaty skrobiowe i wiele innych),
  • dla przemysłu mleczarskiego (sery dojrzewające, topione i twarogowe, napoje mleczne, jogurty lody)
  • napoi (w tym również mieszanki herbat, kaw),
  • mieszanek przyprawowych,
  • żywności wegetariańskiej, wegańskiej i jej komponentów

Dodatkowo oferujemy dla Państwa opracowanie menu restauracyjnych.

b) Technologie wytwarzania od skali laboratoryjnej po przemysłową.

Skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej o naszych usługach i tym, jak możemy wspierać Twój biznes.