Produkty spożywcze
Receptury są ważnym elementem zakładu produkującego żywność. Stanowią one klucz dla zachowania powtarzalności produktu zarówno pod względem jego cech organoleptycznych jak i jakości oraz bezpieczeństwa. Stosowanie się do receptur pozwala produkować żywność zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawnymi.
Oferta FoodSector
Opracujemy dla Państwa:
a) Receptury:
- dla przemysłu owocowo-warzywnego (dżemy, marmolady, powidła, kiszonki, marynaty, koncentraty itp.),
- dla przemysłu cukierniczego ( receptury ciast, ciastek, słodyczy, koncentraty deserów),
- dla przemysłu piekarniczego ( receptury chlebów, bułek, słonych przekąsek),
- dla przemysłu węglowodanowego (syropy skrobiowe, hydrolizaty skrobiowe i wiele innych),
- dla przemysłu mleczarskiego (sery dojrzewające, topione i twarogowe, napoje mleczne, jogurty lody)
- napoi (w tym również mieszanki herbat, kaw),
- mieszanek przyprawowych,
- żywności wegetariańskiej, wegańskiej i jej komponentów
Dodatkowo oferujemy dla Państwa opracowanie menu restauracyjnych.
b) Technologie wytwarzania od skali laboratoryjnej po przemysłową.