Produkty spożywcze

Produkty spożywcze

Receptury są ważnym elementem zakładu produkującego żywność. Stanowią one klucz dla zachowania powtarzalności produktu zarówno pod względem jego cech organoleptycznych jak i jakości oraz bezpieczeństwa. Stosowanie się do receptur pozwala produkować żywność zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawnymi.

Oferta FoodSector

Opracujemy dla Państwa:

a). Receptury:

        • dla przemysłu owocowo-warzywnego (dżemy, marmolady, powidła, kiszonki, marynaty, koncentraty itp.),
        • dla przemysłu cukierniczego ( receptury ciast, ciastek, słodyczy, koncentraty deserów),
        • dla przemysłu piekarniczego ( receptury chlebów, bułek, słonych przekąsek),
        • dla przemysłu węglowodanowego (syropy skrobiowe, hydrolizaty skrobiowe i wiele innych),
        • dla przemysłu mleczarskiego (sery dojrzewające, topione i twarogowe, napoje mleczne, jogurty lody)
        • napoi (w tym również mieszanki herbat, kaw),
        • mieszanek przyprawowych,
        • żywności wegetariańskiej, wegańskiej i jej komponentów,

Dodatkowo oferujemy dla Państwa opracowanie menu restauracyjnych.

b). Technologie wytwarzania od skali laboratoryjnej po przemysłową.